top of page
Obrázek autoraONDŘEJ

VEGANSKÉ RESTOVANÉ MUNGO FAZOLOVÉ NUDLE VERMICELLI (BEZ CIBULE A ČESNEKU)


Pure diet | vegan recipe


Porce: 2


Doba přípravy: 20 minut


Doba vaření: 15 minut


Celkový čas: 35 minut



Suroviny:


100g sušených tenkých nudlí, namočených v horké vodě jakmile jsou měkké na skus, scedíme.


1 lžíce citronové trávy (pouze bílá část) - nasekaná


1 malá mrkev, na tenké proužky


1/2 červené papriky, na tenké proužky


70 - 140 g bílého zelí⁣, na tenké nudličky


200 g pevného tofu



Na směs pasty Tom yum: Smíchejte 2 plátky Galangalu (nasekaný) místo toho můžeme použít zázvor(nasekaný) 1/2 červeného chilli (nasekané), 1/4 čerstvé limetkové šťávy, 1/4 čajové lžičky tamarindové pasty,


1/2 čajové lžičky agávového sirupu a 1 polévkovou lžíci sójové omáčky se 120 g vody, dokud se dobře nespojí. ⁣


Sůl podle chuti⁣


Olej


Limetkové listy (volitelné) - nakrájené na plátky⁣



Postup:


1. Tofu před pečením minimálně na 2 hodiny zabalíme do papírové utěrky a zatížíme váhou, (obvykle používám dva talíře) poté osušíme a nakrájíme asi na 1,5 cm široké proužky. Tofu proužky pak opečeme v pánvi se solí do zlatova a odložíme stranou.


2. Na pánvi rozehřejeme 3 čajové lžičky oleje a orestujeme citronovou trávou, dokud nebude voňavá, přidáme mrkev a zbytek zeleniny pokračujeme v míchání po dobu 2-3 minut.


3. Přidáme nudle, směs pasty tom yum a neustále mícháme. Nakonec přidáme limetkové listy, tofu a vše dobře promícháme. (Textura nudlí Vermicelli by měla být pružná, ale ne rozvařená. Můžeme přidat více vody, pokud chceme měkčí konzistenci). Dochuťte podle vašich preferencí.️


4. Podávejte teplé.



Více informací o pure diet najdete na našem blogu.


Děkuji za přečtení


Purelifepraha

17 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page