top of page
Obrázek autoraONDŘEJ

Veganský tempeh a RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA (BEZ CIBULE A ČESNEKU)

Aktualizováno: 13. 5. 2021

Veganský tempeh a RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA (BEZ CIBULE A ČESNEKU)


Pure diet | vegan recipe Porce: 2 Doba přípravy: 10 minut Doba vaření: 20 minut Celkový čas: 30 minut Suroviny: 125 g tempehu (tempeh nakrájejte na kostky) 1-2 plátky zázvoru 1 mrkev (nakrájená na plátky) 125 g růžičkové kapusty (rozpůlené nebo rozřezané na 4 kusy, upravit podle velikosti) 200 ml vody 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu 1 1/2 lžíce sojové omáčky 1 1/2 čajové lžičky citronové šťávy 1 1/2 čajové lžičky sezamového oleje Sůl a pepř Černý sezam podle chuti Postup: 1. Tempeh osmažíme na nepřilnavé pánvi s kapkou oleje a špetkou soli, asi 3-4 minuty, dokud nebude ze všech stran zlatavý a odložíme stranou. 2. Zázvor orestujeme na nepřilnavé pánvi, dokud nebude aromatický, přidáme mrkev a růžičkovou kapustu a za stálého míchání smažíme 2–3 minuty, poté přidáme vodu, aby všechna zelenina byly přikrytá a několik minut vaříme do změknutí (nebo vaříme asi deset minut na mírném ohni, pokud nechceme přidávat vodu) 3. Přidáme tempeh, dobře promícháme a vaříme 2-3 minuty. 4. Smícháme kukuřičný škrob se zbývající vodou, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sezamovým olejem a nalijeme do pánve, aby nezůstaly žádné hrudky. 5. Podáváme zdobené černým sezamem. Více informací o pure diet najdete na našem blogu. Děkuji za přečtení Purelifepraha

61 zobrazení0 komentářů

Comentários


bottom of page