V Anglii si bez něj nedovedou představit odpolední siestu, v Číně patří mezi tradiční kulturu a popíjejí ho od rána do večera, v Japonsku ho dokonce povýšili na obřad. Čaj je bezesporu delikatesa, která má blahodárné účinky na náš organismus.
Provází nás po tisíce let a ani dnes, kdy nám vládnou všelijaké džusy a limonády či jiné další nápoje, je čaj hned po vodě nejoblíbenějším nápojem. Popíjejí ho lidé napříč všemi kulturami a světadíly.
Zelený, bílý, černý či snad červený? Jaký je libo? Každý nám přináší řadu blahodárných účinků. Je na vás, kterému dáte přednost. Čaj nás dokáže zklidnit či povzbudit, navozuje pocit relaxace, pohodovou atmosféru, vrací chuť do života a je příjemným průvodcem setkáních s těmi, kteří nám jsou blízcí.
Čajovník pochází z Číny. Je to keř vysoký přes tři metry. Ale existuje i druh stromový, jehož výška dosahuje až 20 metrů. K přípravě lahodného nápoje slouží lístky, které mají nezaměnitelné aroma i chuť, ale také účinky na náš organismus. Podle zpracování a délky fermentace pak vzniká čaj zelený, černý, bílý, oolong atd. Dále máme čajové speciality, jako jsou krásné kvetoucí čaje.
Kromě této klasiky si pak můžeme pochutnat na tzv. Nečajích, jako je rooibos, který se vyrábí z kůry stromu a je oproštěn o kofein. Dále známe například lapacho, známý jako čaj Inků, který má vliv na psychiku, imunitu i trávicí potíže. Setkat se můžete s čajem Maté či pestrou škálou ovocných čajů. K jejich přípravě se používají nálevy z ovoce, ať už jsou to sušené plody či čerstvé kousky. Nesmíme opomenout ani čaje bylinné, které nám mnohdy pomáhají při různých zdravotních neduzích.
Čaj nám přináší mnoho pozitiv. Obsahuje spoustu prospěšných látek, minerálů či éterických olejů. I proto nabízíme čaj také v našem studiu po každé masáži. Abyste si mohli vychutnat klid a pohodu, jak dlouho budete chtít.
Čaj je také krásný dárek. A my jsme pro vás přichystali pestrou nabídku těch nejlepších čajů, které najdete na našem e-shopu. Stačí si jen vybrat: https://www.masaz4you.cz/e-shop
Napište nám, jaký je váš nejoblíbenější čaj a kdy ho nejraději pijete…
Comments